Rijkste man geeft koe


Sympathiek idee van het sociale netwerk Reddit: Secret Santa. Ieder jaar met kerst maken ze het voor leden mogelijk om een willekeurige ander lid (eventueel anoniem) een cadeau te geven. Veel mensen vragen daarbij om een donatie voor een goed doel. Zo ook ene Rachel uit New York.

Toen ze haar Raddit cadeau van ene ‘Bill’ uitpakte, zat er een reisboek in en een pluchen koetje. Plus een certificaat dat er voor 500 dollar een koe is gekocht voor een arme familie in Afrika. Dat laatste via Heifer Internationaal (Pink Internationaal) een goed doel waar je boerderijdieren kunt weggeven.

Er zat ook nog een foto in de doos, waarop de gever staat met het certificaat in zijn hand. Toen Rachel nog eens goed keek, herkende ze hem pas: Bill Gates, de rijkste (soms één-na rijkste) man ter wereld. Dat Gates van alle dingen op de verlanglijst van Rachel juist de koe heeft gekocht, is niet zo gek. Een paar jaar geleden gaf hij Heifer International al eens 42,8 miljoen dollar

Rachel is dolblij met de gift. Alleen schaamt ze zich nu voor haar verlanglijstje. Daarop stond ook een iPad van Bills grote concurrent Apple.