Pyromaan gepakt wegens kwak


lucifer

De politie in de Deense stad Odense heeft een man voor de rechter gebracht wegens brandstichting. De pyromaan zou de afgelopen twee jaar veertien huizen in brand hebben gestoken, waarbij voor miljoenen aan schade is ontstaan. De enige reden waarom de man kon worden gepakt, bleek tijdens de zaak, is omdat hij DNA achter heeft gelaten. Maar wel op een opmerkelijke manier. Er is zaad van de man gevonden bij een van de huisbranden.

Vlak voor hij het huis in brand stak, heeft de man gemasturbeerd op een tuinstoel. Dat bewijs werd later door onderzoekers van de brandweer gevonden. Het is niet ongewoon voor een pyromaan om seksueel opgewonden te raken door het in brand steken van objecten, maar dit is wel een zeer ongebruikelijke manier om dat te uiten.

Echte pyromanen zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle brandstichtingen; ze hebben vaak last van psychoses, alcohol- en drugsgebruik, gedragsproblemen of een zeer laag IQ. Zij zijn de meest gevreesde brandstichters, omdat ze vaak achter elkaar branden aansteken en zich zelden interesseren voor het leed dat ze de slachtoffers aandoen.