Priester helpt Schotse agenten


ghostbusters

De Schotse politie weet het ook niet meer. Ze werden afgelopen week gebeld om in te grijpen bij een familie in nood in het Schotse Rutherglen, vlak onder Glasgow. Bij het huis aangekomen zagen ze onmiddellijk dat er iets aan de hand was. Kleding leek door de lucht te vliegen, lichten gingen uit en aan en de hond van de familie, een chihuahua zat bovenop een heg in de tuin.

Volgens de krant Scottish Daily Record konden de agenten de fenomenen niet verklaren.

De familie werd daarom maar geadviseerd tijdelijk ergens anders te gaan wonen, terwijl onderzoek werd ingesteld naar de oorsprong van de ‘vreemde energie’ die het huis aan het opschudden was. Omdat niemand kon helpen, belden de agenten uiteindelijk de lokale katholieke kerk. Die stuurde een priester die het huis heeft gezegend.

De bewoners durven nog niet terug te gaan, bang als ze zijn dat de oorzaak van hun problemen nog niet is weggenomen. Terwijl de kerk toch een reputatie te verliezen heeft als het om het uitdrijven van slechte geesten gaat. Het Vaticaan heeft nog steeds een officiële duivelsuitdrijver, de 91-jarige Gabriele Amorth. Naar eigen zeggen heeft de Italiaan meer dan 70.000 keer de duivel uitgedreven.

Of hij zich opmaakt om naar Schotland te reizen, is onbekend. Wellicht is hij te druk om te strijden tegen joga, wat Amorth ‘duivels’ vindt.