Postzegelblunder William en Kate


Postbedrijven over de hele wereld hopen een graantje mee te pikken van de koninklijke bruiloft in Londen. Één land blundert.

Voor het eilandstaatje Niue zijn postzegels een leuke inkomstenbron. Veel verzamelaars vinden zo’n exotische eilandstaatje wel leuk in hun collectie. Zodoende verkoopt Niue Post vele malen meer zegels dan de eilandbewoners ooit nodig zouden hebben.

De laatste zegel die Niue heeft uitgegeven zal behoorlijk populair worden, maar om de verkeerde reden. Het lokale postkantoor heeft een zogenoemde dubbelzegel ontworpen voor de bruiloft van prins William en Kate Middleton. Alleen zit de perforatie tussen de twee aanstaande echtelieden precies in het midden.

Daarmee wordt de suggestie gewekt dat het huwelijk geen stand zal houden, omdat je de twee makkelijk kan scheiden.

Hoe symbolisch zulke zegels kunnen zijn, bewijst een Australische zegel uit 1981 ter gelegenheid van het huwelijk van Charles en Diana, de ouders van William. Die kijken weg van elkaar. Subtiel, maar toch genoeg voor de complete Britse pers om toen over de Australische post heen te vallen.

Hadden de Australiërs misschien een vooruitziende blik? Misschien. We weten allemaal hoe het met dat huwelijk is afgelopen.