Politie neemt kokosnotenkanon in beslag

is 'kunst'


kanon voor kokosnoten

De politie van de Duitse hoofdstad Berlijn heeft een kanon in beslag genomen dat kokosnoten kan afschieten. Ze gingen op onderzoek uit nadat een man had geklaagd dat hij bij het wandelen met zijn hond bijna was geraakt door de tropische verrassing. Die kwam door de lucht aan suizen bij een industrieterrein. Alleen was in de buurt niemand te zien.

Het onderzoek kwam uit bij een groep kunststudenten. Eentje van hen had het persluchtkanon gebouwd. Hoewel de politie op Facebook de bewondering voor de oer-Duitse stevige constructie niet onder stoelen of banken steekt, namen ze het geval toch in beslag. Het gevaar dat mensen of honden door een organisch projectiel worden geraakt, is toch als te groot ingeschat.

Blijft de vraag waarom iemand een kokosnotenkanon in beslag neemt. Het antwoord daarop: kunst! Het kanon moest onderdeel worden van een performance van de bouwer. Die wilde het ding verschepen naar Antarctica om daar kokosnoten af te schieten. Hoe dat kunst is, weet de politie ook niet. Wel dat het kanon een overtreding van de wapenwet is. Het Openbaar Ministerie in Berlijn begint een zaak tegen de kunstenaar.