Plotselinge seks? Hartaanval


Wie al een tijdje geen seks meer heeft gehad, moet het de eerste keer daarna rustig aan doen.

Dat is het advies van Dr. Issa Dahabreh van Tufts Medical Center in Boston (VS). Ze onderzocht de gevaren van een hartaanval en kwam tot de conclusie dat mensen die normaal vastgelijmd zitten op de bank, vooral niet ineens flink sportief moeten worden. Daaronder valt ook een flink robbertje seks.

Vooral mensen van middelbare leeftijd en hoger die zich zonder voorbereiding flink druk maken, lopen de kans om per ambulance te worden afgevoerd.

Deze meneer moet niet eens aan seks denken... Foto: © Melinda Nagy | Dreamstime.com.
De kans dat je na jaren van weinig beweging bij plotselinge activiteit naar je borst grijpt is ongeveer drie keer zo groot, zo blijkt uit een studie van 6000 patiënten.

De onderzoekster onderstreept dat haar studie vooral geen reden in om niets te doen. Integendeel: mensen die hun hele leven sporten, lopen minder kans op een hartaanval. Alleen moet je het wel rustig opbouwen. Heb je een tijdje niets gedaan, begin dan weer rustig.

De studie (Association of Episodic Physical and Sexual Activity With Triggering of Acute Cardiac Events) staat in het Journal of the American Medical Association.

Follow Faqtman on Twitter