Pizza kan je leven redden


Het eten van pizza is goed voor je gezondheid. In welk land zouden ze dat wetenschappelijk hebben onderzocht? Juist, Italië.

Pizza is zo goed voor je, omdat de ingrediënten zorgen voor ‘schone’ aders. In tegenstelling tot veel ander voedsel, zorgt pizza niet voor een verstopte bloedsomloop. Ook zou het bepaalde soorten kanker voorkomen, zo beweert het Istituto di Ricerche Farmacologiche van de universiteit van Milaan.

Aan de universiteit van Napels komen ze tot dezelfde conclusie. Niet verwonderlijk, Napels is de bakermat van de pizza.

Zó dus: een traditionele pizza, gebakken in een  pizza-oven
Zó dus: een traditionele pizza, gebakken in een pizza-oven

Hoe komt het dat pizza zo gezond is? De Italiaanse onderzoekers houden een slag om de arm. Misschien is het helemaal niet de pizza, zo zeggen ze, maar eten mensen die pizza eten überhaupt veel Italiaans eten. En dat is, door gezonde ingrediënten als olijfolie, artisjok en tomaat, een zeer gezonde keuken.

In alle studies naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van pizza (het zijn er nu vijf) wijzen de Italianen wel op één belangrijk aspect. Wil je echt gezond zijn, dan moet de pizza wel op écht Italiaanse wijze en met Italiaanse ingrediënten worden klaargemaakt. Een pizza van Domino’s telt niet.

Verwante artikelen

Pure chocolade als dieet

Hamburger is ‘nationaal verraad’

Rode wijn wekt lust op bij vrouwen

Beeld © Vasily Smirnov Dreamstime.com