Pil verandert voorkeur vrouwen


Door de pil worden saaie mannen ineens heel opwindend...

Wat vinden vrouwen een aantrekkelijke man? Dat ligt voor een deel aan of ze de pil gebruiken of niet. Een nieuwe Tsjechische studie wijst uit dat vrouwen die anticonceptie slikken vallen voor ‘saaiere’ mannen dan vrouwen die geen geboortebeperking via de pil toepassen.

De uitkomst is logisch. Vrouwen die vruchtbaar zijn, hebben de neiging om vooral zeer macho mannen aantrekkelijk te vinden, weten we uit eerder onderzoek. Die hebben goede genen, maar zijn vaak ook meer geneigd tot overspel, omdat ze goed in de markt liggen.

Vrouwen die juist in hun onvruchtbare periode van de maand zitten, kiezen vaker een betrouwbare maar weinig opwindende man. Die hebben eerder de neiging om trouw te zijn en voor eventueel nageslacht te zorgen. Ook al is dat door een andere – macho – man verwekt.

De pil gooit dat door elkaar. Deze vorm van anticonceptie imiteert een zwangerschap. Omdat het lichaam wordt gefopt dat er al een kind groeit in de baarmoeder, worden er geen nieuwe eitjes opgenomen in de slijmvliezen. Maar dat foppen heeft ook invloed op de smaak van vrouwen, blijkt uit 2500 interviews met vrouwen. Omdat het lichaam van een vrouw denkt zwanger te zijn, laat ze het hart constant sneller kloppen bij wat saaiere mannen.

Wat gebeurt er als een vrouw stopt met de pil? Ruilt ze dan haar saaie kerel in voor een lekker hapje? Dat moeten de onderzoekers in de toekomst uit gaan pluizen.