Peperdure scheiding Google


Het wordt waarschijnlijk de duurste scheiding ooit, die van Google topman Eric Schmidt. De baas van de zoekgigant heeft voor 1,45 miljard dollar aan aandelen Google verkocht om op een nette manier van zijn vrouw af te komen.

Guillaume Paumier / Wikimedia Commons, CC-by-3.0
Dat meldt de New York Times, die zich op bronnen rond Schmidt baseert.

De verkoop van het enorme pakket aandelen had op Wall Street al voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. Een directeur die aandelen van zijn werkgever verkoopt is nooit een goed teken. Zeker als het om bijna anderhalf miljard gaat. Analisten vroegen zich al af of er misschien iets mis is bij Google.

Het antwoord is dus nee, niet bij Google, wel in de echtelijke sponde van de familie Schmidt. Het nieuws over de scheiding is waarschijnlijk gelekt om beleggers in Google gerust te stellen. Het totale aandelenpakket van Schmidt is 7 miljard dollar waard. De scheiding wordt geregeld in Californië, waar rechters meestal de helft van het gezinskapitaal toewijzen aan de vrouw. Die zou in dit geval 3,5 miljard dollar tegemoet kunnen zien. Wellicht is de 1,45 een schikking zonder dat de rechter er aan te pas komt.

De duurste scheiding ooit is van mediatycoon Rupert Murdoch, die 1,7 miljard mocht betalen aan ex Anna Murdoch. Ook Formule 1 baas Bernie Ecclestone was meer dan een miljard kwijt om van zijn vrouw af te komen.

Follow Faqtman on Twitter