Pentagon-chef: we zijn niet alleen


vliegende schotel

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Amerikaanse overheid er ernstig rekening mee houdt dat we worden bezocht door buitenaardse wezens. Jarenlang zijn door het Pentagon in het geheim miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar UFO’s. Geld dat niets tastbaars opleverde – zover we weten. Nu heeft de voormalige chef van dat programma een interview gegeven aan CNN met opmerkelijke uitspraken. Volgens hem zijn we niet alleen in het heelal.

Luis Elizondo was namens het Pentagon jarenlang verantwoordelijk voor de 22 miljoen dollar die de Amerikanen in het onderzoek pompten. Zijn mensen concentreerden zich vooral op meldingen van luchtvaartuigen die ‘geen duidelijke aandrijving of vleugels hadden’ en die een vluchtpad hadden dat ‘extreem grillig’ was. Zo grillig dat biologische wezens het zonder bescherming onmogelijk zouden kunnen overleven.

Elizondo is overtuigd dat buitenaards lucht- en ruimtevaartuigen de aarde bezoeken. Hij heeft video’s gezien van UFO’s die capriolen uithaalden die verder gaan dat een aards tuig ‘van de volgende generatie’. Het waren dus geen geheime CIA-test of de Russen, het waren aanwijzingen voor een on-aardse technologie. Daarom is hij overtuigd dat we het serieus moeten nemen.

‘Ondanks overweldigend bewijs zijn er mensen in het ministerie van Defensie die tegen verder onderzoek zijn van dit fenomeen, dat een tactische dreiging kan vormen voor onze piloten, zeelui en soldaten en misschien zelfs onze nationale veiligheid’, zo schreef Elizondo naar de minister van Defensie, toen het programma dreigde stopgezet te worden. Hij overwoog toentertijd ook om twee of drie video’s te lekken naar de media, zei hij tegen CNN. Ze waren genomen uit de cockpits van straaljagers en toonden overduidelijk technologie die ver buiten onze mogelijkheden ligt.

Elizondo werkt nu voor de Stars Academy of Arts and Sciences, een instituut dat zich bezig houdt met onderzoek naar buitenaards leven. Dat doen ze niet alleen uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid, maar ook voor de grote Amerikaanse filmindustrie. Daar vliegen UFO’s immers af en aan.