Fabel: penisomvang doet er niet toe


geheim

‘Het ligt er niet aan hoe groot hij is, maar hoe je hem gebruikt’, luidt de gevleugelde uitspraak als het om de omvang van het mannelijk geslacht gaat. Dat klopt maar voor een deel, zeggen Schotse onderzoekers. De grootte van de penis doet er voor sommige vrouwen wel degelijk toe. Vooral vrouwen die vaginale orgasmes hebben, willen graag een wat groter exemplaar.

Tijdens de studie, gepubliceerd in het vakblad Journal of Sexual Medicine, werd ontdekt dat er een grote verscheidenheid is in de voorkeur van vrouwen voor wat betreft de fysieke uitrusting van hun bedpartners. De onderzoekers spraken 323 Schotse vrouwen van wie 160 aangaven vaginale orgasmes te bereiken. Daarvan zei een derde een voorkeur te hebben voor grotere penissen. Iets meer dan 6 procent zei vooral een lange penis te willen.

Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde penis volgens vrouwen 15,5 centimeter is. Dat is overdreven. De gemiddelde lengte van de penis in erecte toestand is door wetenschappers vastgesteld op 14,20 centimeter. De lengte in slappe toestand is overigens een slechte indicatie voor de lengte van de erecte penis, blijkt uit onderzoek. Ter geruststelling: 85 procent van de vrouwen is tevreden over de lengte van haar partner.

En als je toch nog wat extra’s zoekt als vrouw? De evolutie heeft clitoris gelukkig in de loop van miljoenen jaren naar buiten de vagina gehaald, waardoor het orgaan makkelijk bereikbaar is voor stimulatie. Met sextoys bijvoorbeeld. Die kun je in alle maten kopen.