Penis op Mars?


Het Nasa robotkarretje Curiosity rijdt lekker rond op Mars. Soms worden daarbij gekke capriolen uitgehaald om het landschap wat beter te bestuderen. Bij nader inzien blijkt dat daarbij een interessant plaatje is gemaakt, op het oppervlak van Mars is een penis getekend. Welke andere gekke vormen kun je op het oppervlak van Mars zien?


Een sandaal
Het is gewoon een steen, maar volgens sommige mensen zie je op deze foto een sandaal, bewijs dat er mensen op de rode planeet hebben rondgelopen. Waarom die sandalen droegen en die dan ook nog eens achterlieten, daar hoor je die mensen dan nooit over.


Een schedel
Ja, een schedel. Althans, dat beweren mensen die sites maken waarop alles in de wereld (en op Mars) een aanwijzing is voor een grote samenzwering. Deze schedel is gewoon een steen met twee schaduwplekken, maar zeker in combinatie met de sandaal op de andere foto is het een aanwijzing dat er gekke dingen gebeuren op de planeet.


Een gezicht
Toen in de jaren zeventig de eerste sondes naar Mars werden gezonden, stuurde eentje deze foto terug. De wereld was in rep en roer: op de foto was duidelijk een gezicht te zien. Scherpere foto’s uit de jaren daarna toonden aan dat het gewoon een heuvel was met twee deukjes er in.


Een bloem
Een opname van de Curiosity, maar wat is het? Het object ziet er uit als een bloem, maar het is waarschijnlijk een kristal die uit een rots steekt.


Twee vogelschedels
Er vliegen – of vlogen – vogels op Mars en als die dood gaan, dan kun je hun schedels terugvinden op het oppervlak. Althans, zo lijkt het. In werkelijkheid zie je op deze foto van de Mars Spirit twee verweerde stenen.