Parkiet verraadt eigenaar


Agenten in Mexico-Stad hoefden deze week niet eens hun blaastest tevoorschijn te halen. Toen ze een automobilist aanhielden die zich verdacht gedroeg, kregen ze hulp uit onverwachte hoek. Nadat de automobilist zijn raampje opende, hoorden ze vanaf de achterbank ‘Está borracho, está borracho’ (‘hij is dronken’).

Ze dachten eerst dat er een passagier in de auto aanwezig was, maar een blik op de achterbank leerde dat daar een pratende parkiet zat. En wat bleek? De parkiet had gelijk, Guillermo N. bleek na een test inderdaad behoorlijk in de olie. Dat betekende een enkele reis naar het Centro de Sanciones Administrativas e Integración Social, oftewel de gevangenis.

Guillermo werkte mee, maar wat moest met zijn groene parkiet gebeuren? Aanvankelijk zou de dierenbescherming hem meenemen, maar de dronken automobilist smeekte dat hij de parkiet mee wilde nemen achter de tralies. Ze waren onafscheidelijk, beweerde hij. De politie vond het goed. Man en parkiet gingen de cel in en zullen binnenkort voorkomen, meldt de lokale krant El Universal.