Pakistan geeft baby’s weg


In een quiz win je meestal een geldbedrag, een reis of misschien een auto. Maar in Pakistan kun je nu een baby winnen. Je moet dan wel een paar vragen over de islam goed beantwoorden en zelf geen kinderen kunnen krijgen. Dan win je – omdat het Ramadan is – nu een kindje.

Het brein achter de baby-quiz is Aamir Liaquat Hussain, een populaire talkshow presentator. Eerder gaf hij land en brommers weg, nu dus kinderen. Het zijn volgens hem vondelingen ‘die anders door honden zouden zijn opgegeten’. De kinderen zijn gevonden door de Chhipa Welfare Association. Deze organisatie houdt steegjes en vuilnisbelten in de gaten om te zien of daar kinderen worden gedumpt.

Hussain wil binnenkort nog twee baby’s weggeven. Maar die moeten er dan natuurlijk wel zijn. Dus heeft hij op televisie ook een oproep gedaan. Als je jouw pasgeborene niet kunt onderhouden, moet je het niet doden, maar aan hem geven. Hussain zoekt dan nieuwe ouders. Die moeten eerst door een screening en dan via de quiz aantonen dat ze goede moslims zijn.

Er is in Pakinstan veel weerstand tegen de stunt. Maar de kijkcijfers gedurende Ramadan zijn belangrijk en televisiestations doen wat ze kunnen om kijkers vast te houden.