Paddo’s de veiligste drugs


paddo

Als je graag drugs wilt proberen, neem dan paddo’s. Dat is de conclusie van de Global Drug Survey 2017, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door een Brits instituut. Van alle mensen die wereldwijd meededen aan het onderzoek hebben 12.000 paddo’s genomen. Slechts 0,2 procent daarvan moest zich onder behandeling van een arts laten stellen. Bij LSD en cocaïne is dat vijf keer zo veel.

Het enige probleem met paddo’s is dat je ze niet zelf moet gaan zoeken. De meeste problemen ontstaan als mensen het bos in gaan en de verkeerde schimmels mee naar huis nemen om thee van te zetten. Er zijn nogal wat giftige soorten.

Paddo’s zijn bovendien effectief, 82 procent zei een ‘milde psychedelische ervaring’ te hebben gehad na inname. Er zijn bovendien aanwijzingen dat mensen dankzij het gebruik van paddenstoelen beter om kunnen gaan met psychische problemen.

Minder gezellig is het met methamfetamine, de gevaarlijkste drug van allemaal. Van de dertig mensen die gebruiken, belandt één in het ziekenhuis. Van mensen die de drug meer dan vijftig keer in een jaar gebruiken, komt zelfs 10 procent op de Eerste Hulp terecht. Dat komt overeen met de uitkomsten van het laatste rapport, in 2016.

Trends zijn ook zichtbaar, volgens de onderzoekers zijn er een aantal nieuwe geestverruimende middelen in opkomst. Zo zagen ze wereldwijd een opmars van NBOMe, ook wel de N-bomb. Het wordt vaak verkocht als LSD, maar het is vele malen sterker en de effecten duren uren langer. Er zijn berichten dat mensen er een hartstilstand van krijgen.

Een andere nieuweling is Spice, een synthetische variant van hasj. Ook dit middel is veel sterker dan de oude variant. Het is vooral in gevangenissen populair, omdat het makkelijk kan worden gesmokkeld. Nadeel is de grote kans op een heftige psychose en zelfs een dodelijke afloop. Dat laatste vooral bij een te hoge dosis.