Ozzy Osbournes DNA uitgeplozen


Wetenschappers gaan het DNA van Ozzy Osbourne bestuderen, zo hopen ze te ontdekken waarom hij nog leeft.

Je complete DNA laten uitzoeken is een dure grap, het kost ongeveer 30.000 euro. Vandaar dat slechts een handvol mensen precies weten uit welke chromosomen ze zijn opgebouwd. Binnenkort treedt Ozzy Osbourne (61) toe tot dit selecte clubje.

Hij hoeft de rekening echter niet zelf te betalen. Wetenschappers zijn zeer benieuwd naar de genetische opbouw van Ozzy om het simpele feit dat hij nog leeft. De voormalige frontman van Black Sabath heeft in zijn leven zo veel drugs gebruikt, dat hij eigenlijk al jaren dood zou moeten zijn. Heeft hij een ongewoon lichaam?

I'm a fuckin' medical miracle, man.
I'm a fuckin' medical miracle, man.

Ook de zanger zelf begrijpt niet hoe hij de rock ’n roll lifestyle heeft overleefd. Hij omschrijft zichzelf als een ‘medisch wonder’ na ‘veertig jaar lang lol maken’. Zo dronk hij jarenlang vier flessen cognac per dag, terwijl hij ook gewoon optredens gaf. In 2003 brak hij zijn nek bij een quad-ongeval en bleef wonder boven wonder opnieuw leven.

Waaruit zijn ‘medisch wonder’ bestaat is wellicht binnenkort duidelijk, als zijn genetische opbouw in kaart is gebracht door het Amerikaanse bedrijf Knome. Volgens de directie van het biotechnologiebedrijf is het bestuderen van personen ‘met een extreme medische geschiedenis’ van grote wetenschappelijke waarde. Mogen wij dan voorstellen dat ze ook Keith Richards, Ronnie Wood en Iggy Pop onder de microscoop leggen?

Foto: Kevin Burkett.