Oudere vrouw, fijnere seks


De helft van de bejaarde vrouwen heeft seks. Goed nieuws: hoe hoger de leeftijd, hoe meer ze geniet. Onderzoekers van de School of Medicine uit San Diego vroegen 921 vrouwen tussen de 40 en 100 jaar oud naar hun algemene gezondheid en de kwaliteit van hun seksleven. Bijna alle vrouwen gaven aan nog seks te hebben en bijna de helft van hen nog in de afgelopen maand.

Foto: Flickr.com/.trough my eyes

In ‘The American Journal of Medicine’ valt te lezen dat oudere vrouwen minder, maar betere seks hebben. Bijna de helft van de oudste deelneemsters (boven de 67) gaf aan een bevredigend seksleven te hebben. Het aantal keer dat ze seks hadden, had daar niets mee te maken. Veertig procent van de dames gaf ook aan dat ze bijna nooit zin hadden in seks en voor zestig procent van hen was dit prima.

Dit in tegenstelling tot de jongere vrouwen die hun seksleven een beduidend lager cijfer gaven, wanneer ze geen seks hadden. Dr. Susan Trompeter die aan het onderzoek meewerkte verklaart dat je niet altijd seksueel actief hoeft te zijn om een bevredigend seksleven te hebben. Trompeter: “De vrouwen die geen seks meer hebben, halen hun bevrediging uit aanrakingen, knuffelen of andere vormen van intimiteit die in een jarenlange relatie zijn opgebouwd. Een emotionele en psychische band is misschien wel belangrijker dan het krijgen van een orgasme.”

Uit voorzichtige vervolgvragen bleek dat jongere en oudere even veel plezier haalden uit hun orgasme.

Follow Faqtman on Twitter