Orale seks vermindert kans op miskraam


orale seks

Vrouwen die geregeld orale seks hebben met hun mannelijke partner, lopen minder kans op een miskraam. Met die opmerkelijke ontdekking komen het Leids Universitair Medisch Centrum. Vooral vrouwen die vaker een miskraam hebben gehad, doen er goed aan om wat vaker hun mond te gebruiken, aldus de onderzoekers.

Hoe dat komt? De onderzoekers denken dat de lichamen van de vrouwen door de orale seks worden blootgesteld aan de voorvocht van de aanstaande vader. Daarin zitten antigenen, stoffen die een reactie van het afweersysteem opwekken, waardoor door de vrouw antistoffen worden aangemaakt.

Zo went het lichaam van de moeder aan de antigenen van de vader en gebeurt hetzelfde met haar embryo op het moment dat ze zwanger wordt. Het resultaat is dat de vrucht minder vaak een schok zal ondergaan als het in aanraking komt met antigenen van de vader. Daardoor komt het minder vaak tot een miskraam. En hebben mannen er een excuus bij.

Uit eerder onderzoek is naar voren gekomen dat orale seks ook het afweersysteem van vrouwen kan verbeteren. Alleen zijn vrouwen die veel van dit soort seks hebben avontuurlijker op allerlei gebieden en zorgen ze minder goed voor hun lichaam door drugs en alcohol te gebruiken. Ook hebben ze meer bedpartners dan vrouwen die hun mond houden.