Ons zonnestelsel is te druk


Ooit dachten we dat er een paar planeetjes waren en een stuk of wat manen. Een nieuwe video toont aan hoe druk het echt is.

Op Faqt hebben we de afgelopen tijd een aantal keren geschreven over de kans dat de aarde wordt geraakt door een meteoriet. Soms krijgen we reacties als ‘het zal zo’n vaart toch niet lopen?’. Nou, die mensen moeten maar eens goed kijken naar dit filmpje. Het toont alle meteorieten die wetenschappers hebben ontdekt tussen 1980 en nu.

Soms raakt een meteoriet de aarde. Zoals hier in Arizona. Foto: Stan Shebs.

Het filmpje toont aan dat het druk is in ons zonnestelsel – zeer druk. De groene meteorieten maken geen kans de aarde te raken. De witte bewegen zich richting de aarde. De rode vormen een direct gevaar voor de aarde.

Onze planeet deelt het zonnestelsel met maar liefst 530.091 grotere objecten, van mini-planeten tot meteorieten. Wellicht nog meer, dit zijn pas de brokstukken die we op dit moment kennen. De Britse astronoom Scott Manley maakte er de geweldige video van. Kijk hem vooral uit tot het einde om misschien toch een beetje zenuwachtig te worden.

Verwante artikelen:

Voorbereiden op rampjaar 2182

Asteroïde laat astronomen schrikken

Verse meteorietkrater in Egypte