Obsessie met mobieltje leidt tot meer seks (en lagere cijfers)


Obsessie met mobieltje

Een obsessie met je mobieltje betekent vaak dat je veel seksuele partners hebt, zeggen wetenschappers. Maar ook dat je minder gelukkig bent. Onderzoekers van de University of Cambridge in Groot-Brittannië ondervroeg 3425 Amerikaanse studenten over hun gebruik van de telefoon en de gevolgen.

De meest opmerkelijke uitkomst is dat mensen die heel veel op hun schermpje staren, ook meer seks hebben. De onderzoekers zeggen dat het komt omdat ze veel dating apps gebruiken en zo makkelijker aan een bedpartner komen. Slapen doen ze echter minder. Maar deze medaille heeft ook een keerzijde: de studenten halen lagere cijfers tijdens hun studie.

Sterker nog, ze zijn gemiddeld genomen ook minder gelukkig en ze drinken meer. Onder studenten die obsessief met hun mobieltje omgaan zitten ook veel mensen met mentale problemen. Daaronder een laag zelfbeeld en angststoornissen. Ze gebruikten echter niet vaker drugs.

Volgens de onderzoekers, die publiceerden in het vakblad Journal of Behavioral Addictions, is het constante gebruik van het mobieltje, maar ook het drinken en snel wisselen van partners een teken van slechte impulsbeheersing. Dergelijke mensen zijn ook gevoeliger voor verslavingen, zelfs aan technologie als een mobieltje.

Ongeveer één op de vijf mensen heeft een ongezonde relatie met het mobieltje. Een teken dat je een obsessie aan het ontwikkelen bent, is als andere mensen klagen over je smartphone gebruik. Ook paniek als je je telefoon niet bij je hebt, of concentratieproblemen kunnen duiden op een ongezonde relatie met de technologie.