Nieuwe baan: ET-gastvrouw


Tja, dan kom je uit een ander deel van het universum. Je hebt lichtjaren gereisd. Maar wie staat er klaar om je te begroeten?

Vanaf nu hoeven buitenaardse wezens die op aarde aankomen zich daar geen zorgen meer over te maken. Het is officieel: Mazlan Othman is aangewezen als officiële gastvrouw van buitenaards volk, namens de hele mensheid.

De ietwat obscure astrofysica uit Maleisië is door de Verenigde Naties dit weekend aangewezen als ‘contactpersoon’ in geval van buitenaards contact. De VN maakt zich al een tijdje zorgen over een eventuele encounter met een niet-aardse beschaving en probeert een plan op te stellen voor het geval het ooit zo ver komt.

Othman heeft haar sporen verdiend in de ruimtevaart. Ze was hoofd van de Maleisische ruimtevaartorganisatie en stuurde enkele jaren geleden met succes de eerste Maleisiër de ruimte in.

Ook heeft ze wetenschappelijke papers geschreven over het gevaar van een botsing tussen de aarde en een astroïde. Ze gelooft heilig in de mogelijkheid dat we een dezer jaren contact gaan hebben met wezens van een andere planeet.