Niet-geëmancipeerde vrouwen faken vaker orgasme


fake orgasme

Vrouwen die geloven dat ze niet gelijk zijn aan mannen en vrouwen die denken dat seks vooral om de man draait, faken vaker hun orgasme. Tot die conclusie komen onderzoekers van Queen’s University in Canada na een test met 462 heteroseksuele Britse vrouwen. Die werden ondervraagd over politiek, religie, hun kijk op het leven, relaties en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Daarnaast moesten de vrouwen uitgebreid vertellen over hun seksleven.

Daaruit komt een beeld naar voren van geëmancipeerde vrouwen die meer genieten van seks en minder de behoefte voelen om er een show van te maken. Vrouwen met meer ouderwetse ideeën over de rol van man en vrouw voelen vaak wel de noodzaak om te doen alsof ze een hoogtepunt bereiken. Zonder dat het zo is. In hun opinie is dat om de man zich beter te laten voelen. Dat vinden ze belangrijk.

De onderzoekers, die publiceerden in het vakblad Archives of Sexual Behavior, merkten dat deze vrouwen ook meer druk voelden om een orgasme te hebben. Daardoor hebben ze het vaak juist niet, want van onbezorgde seks is dan geen sprake. Opmerkelijk is dat deze vrouwen juist hun geëmancipeerde zusters tijdens het onderzoek omschreven als ‘manipulatief’. Terwijl die beter weten wat ze lekker vinden.