Nederlandse realityshow op Mars


Een realityshow over vier mensen die proberen te overleven op Mars, geproduceerd door Nederlanders. Het klinkt als een grap, maar het is een serieus plan. Wetenschapper en initiatiefnemer Bas Lansdorp, natuurkundige en Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hoofd en Big Brother-bedenker Paul Römer zijn het ‘Mars One’ project gestart en volgend jaar worden de deelnemers al geselecteerd.

MarsOne-logo

Om het ‘Mars One’-plan wereldkundig te maken, hebben de bedenkers een promotiefilmpje gemaakt. ’t Hooft vertelt daarin dat dit project het meest spectaculaire media-event ooit wordt: “Big Brother zal erbij verbleken. Iedereen kan alles zien: alle voorbereidingen en alles wat er op Mars gebeurt.”

Het project wordt gefinancierd met de opbrengsten van de real life-show. De voorbereidingen van deze show zijn al begonnen: voor alle ruimte-onderdelen zijn al leveranciers gevonden en de zoektocht naar de eerste vier astronauten begint volgend jaar.
In 2016 wordt de eerste voedsellevering naar de rode planeet gestuurd en in 2018 een bestuurbare ruimterobot die de beste plek voor een nederzetting gaat zoeken.
Drie jaar later landt de leefomgeving, die door robots wordt uitgepakt en dan arriveren in 2023 de eerste astronauten.

Tot nu toe was een Marsmissie onmogelijk omdat het niet lukte om astronauten heen en weer te vliegen. Daar is voor ‘Mars One’ een oplossing voor gevonden: de deelnemers krijgen slechts een enkele reis aangeboden. Ze brengen de rest van hun leven door op de planeet.

Follow Faqtman on Twitter