Nederlandse ‘bevingsgoeroe’ voorspelt enorme aardbeving


constellatie voorspelt enorme aardbeving

De meeste Nederlanders zullen nog nooit van Frank Hoogerbeets hebben gehoord. Toch is hij wereldberoemd, soort van. Dat komt hoofdzakelijk door zijn Ditrianum-website. Daarop claimt hij grote aardbevingen te kunnen voorspellen. De site, zijn Facebookpagina en zijn Youtubekanaal worden goed bezocht door een internationaal publiek. Zij hebben net gezien dat Hoogerbeets een waarschuwing heeft geplaatst, hij voorspelt een enorme aardbeving rond Kerstmis.

Op 21 december staan volgens hem verschillende planeten in ons zonnestelsel op één lijn, wat zal resulteren in grote krachten die op het oppervlak van aarde zullen werken (foto). Dat zal een beving van misschien wel kracht 8 veroorzaken, ergens ter wereld. Wellicht is het goed eventuele vakantieplannen aan te passen, aldus Hoogerbeets.

Hij claimt ook de recente beving in Alaska te hebben voorspeld, hoewel zijn oorspronkelijke waarschuwing was voor Europa en voor een week later. Maar een kniesoor die daar op let. De Nederlander zegt de voorspellingen te kunnen doen omdat hij kijkt naar de planeten, niet de aarde. In bepaalde constellaties sturen die elektromagnetische storingen naar het oppervlak van de aarde, waardoor bevingen ontstaan.

De reguliere wetenschap denkt dat de planeten niets met bevingen te maken hebben. Die worden veroorzaakt door aardschollen die tegen elkaar stoten of juist uit elkaar worden getrokken. Aardbevingen zijn ook niet te voorspellen, zeker niet lange tijd van tevoren. Anders zou het beter mogelijk zijn om de bevolking te waarschuwen.

Sommige voorspellingen van Hoogerbeets lijken inderdaad uit te komen. Zo hintte hij op een grote beving in Indonesië, waarop een heftige trilling Lombok trof. Alleen gebeurt dat vrijwel dagelijks ergens in de wereld en zijn sommige gebieden, waaronder Indonesië, wekelijks de klos. Voorspellen dat daar een beving komt, is gelijk aan orakelen dat er deze week een file staat op de A20. Je hebt snel gelijk.