Nasa stelt eigen UFO-team samen


Nasa heeft een team samengesteld dat het fenomeen UFO’s moet gaan bestuderen. Daaronder ‘enkele van ’s werelds meest vooraanstaande wetenschappers, deskundigen op het gebied van dat en kunstmatige intelligentie’ en ‘specialisten op het gebied van luchtvaartveiligheid’. Overigens noemen ze een UFO bij Nasa een UAV, een Unidentified Aerial Vehicle.

In het team zitten allerlei deskundigen van Amerikaanse universiteiten, een astronaut, een piloot en een journalist. Ook Seti, de organisatie die al een halve eeuw speurt naar buitenaards leven, doet mee met het team. Samen gaan ze eerst de data analyseren op het gebied van UFO’s zoals die aanwezig is in overheidsdatabanken.

Daarmee sluit Nasa aan in een illuster rijtje. Ook het Pentagon, de CIA en het Congres hebben of hadden groepjes die studeren op vreemde vliegende objecten. Volgens Nasa willen zij het echter op ‘wetenschappelijke wijze’ gaan doen. Ook sluiten ze niet uit dat het bij de vliegende objecten gaat om vertegenwoordigers van een buitenaardse beschaving.