Nasa plaatst ‘zie je wel’ video


‘Waarom de wereld gisteren niet onderging’, zo heet een video die op Youtube is geplaatst door Nasa. Het filmpje, over de Maya kalender en dat die het einde van de wereld zou voorspellen, is 48 uur te vroeg geplaatst. Het einde wordt voorspeld voor vrijdag 21 december. Waarschijnlijk is dat met opzet gedaan.

De Maya kalender voorspelt op geen enkele manier het einde van de wereld, is de teneur van de video. Op geduldige manier wordt nog eens uitgelegd hoe de Maya kalender werkt: als de kilometerteller van een auto. Als die op 999999 staat en je blijft rijden, dan gaat hij vanzelf naar 000000 en begint opnieuw. Er zijn ook geen ‘doemaankondigingen‘ op kleitabletten gevonden, zo zegt Nasa.

De video gaat ook in op het gerucht dat de aarde zou vergaan door een los vliegende planeet (‘Niburu’) die de aarde op de 21ste zou raken. Volgens de video zou een dergelijk groot object nu al in de hemel zichtbaar moeten zijn. ‘Ga naar buiten en kijk, er is niets te zien’, zo zegt de geruststellend zoetgevooisde commentator.

Ondanks het filmpje van Nasa heeft de politie van ArgentiniĆ« toch maar de berg Cerro Uritorco afgesloten. Op deze volgens sommigen paranormale berg was een massazelfmoord gepland op de 21ste door een groep new age aanhangers. Die zouden door de ‘magische zelfmoord’ op de een of andere manier de dans ontspringen.