Nasa: geen aliens onder de pet


alien

Wetenschappelijk directeur van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, Thomas Zurbuchen, ontkent geruchten als zou zijn organisatie buitenaards leven hebben gevonden. ‘In tegenstelling tot sommige meldingen is er geen aankondiging van NASA gepland betreffende buitenaards leven’, schrijft hij op Twitter. Het is een reactie op een bericht dat de doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse hackersgroep Anonymous op het internet had gepubliceerd.

In het bericht, dat al meer dan 1,8 miljoen mensen hebben gezien, zeggen de hackers toegang te hebben tot een rapport dat in april van dit jaar aan het wetenschappelijk comité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is gepresenteerd door dezelfde Zurbruchen. Het zou zeer vertrouwelijk zijn.

De hooggeplaatste NASA official had de parlementariërs op de hoogte gebracht van de zoektocht naar leven in de ruimte. Hij vertelde onder andere over de ontdekking van mogelijk bewoonbare planeten buiten ons zonnestelsel door de Kepler-telescoop. NASA stond ‘op het punt een van de meest diepgaande, meest ongekende ontdekkingen in de geschiedenis’ te doen, zou Zurbuchen toen hebben gezegd. Zonder echter concreet bewijs te leveren.

Zurbuchen zegt nu dat niet kan worden uitgesloten dat in de nabije toekomst tekenen van leven worden gevonden. Maar nu is het nog niet zo ver. Nasa heeft missies die er op zijn gericht om leven te vinden. Zo werd eigenlijk gerekend dat al bewijs van (voormalig) leven zou zijn gevonden op Mars. Maar hoewel de planeet in staat is om leven in stand te houden, is er helaas nog niets ontdekt.