Mooie benen door stiletto’s


Hoge hakken lijken voor betere spierontwikkeling te zorgen. Zo krijg je mooiere benen, zelfs als je ze niet draagt.

Stiletto’s worden meestal in verband gebracht met allerlei problemen aan de voeten. Van kleine ongemakken als eelt en blaren tot pijnlijke aandoeningen aan de voet zoals hallux valgus of hamerteen.

Uit een onderzoek van het Californische Harvey Mudd College bleek echter dat de torenhoge hakken ook goed voor je benen kunnen zijn, zo meldt The Telegraph.

Deze schoenen zorgen misschien voor mooiere onderbenen. Foto: Flickr

Volgens het onderzoek maken mensen met stiletto’s meer gelijkelijk gebruik van de kuitspieren. Dit zorgt ervoor dat hun onderbenen er mooier gevormd uitzien, meer symmetrisch. Mensen die plattere hakken dragen, belasten juist meer de diepe kuitspier, die daardoor sneller groeit.

Voor mensen die toch nog liever geen stiletto’s dragen: een Italiaanse urologe beweerde eerder dat iets lagere hakken al goed zijn voor de ontwikkeling van de bekkenbodem. De hakken lijken ervoor zorgen dat deze spieren in een betere positie staan, waardoor ze sterker worden en beter kunnen samentrekken.

‘Goed voor je seksleven!’ aldus de onderzoekster. Er zijn genoeg leuke dingen (Wikipedia NSFW?) te bedenken waarbij een sterke bekkenbodem belangrijk is. Het dragen van hoge hakken kost in ieder geval minder moeite dan het regelmatig oefenen van de bekkenbodemspieren, hoewel dat ook altijd aan te raden is.

Bron foto: Flickr