Moeder ziet slang pas op foto


slang met meisje

Even een foto maken, dacht Bianca Dickinson uit het Australische gehucht Wimmera. Ze stond met haar jongste dochtertje te wachten aan de straatkant van haar kilometer lange oprit tot haar andere kinderen aan zouden komen met de schoolbus. De kleine meid, nog geen drie jaar oud, poseert mooi voor de camera en lacht heel lief.

Hoe anders had het kunnen aflopen, weet Dickinson nu. Toen ze de foto bekeek zag ze aan de voet van haar dochtertje een Australische bruine slang. Die behoren tot de giftigste dieren ter wereld. Meer dan de helft van de dodelijke slachtoffer van een slangenbeet valt in Australië door een dergelijke slang.

Mensen die door een Australische bruine slang worden gebeten, krijgen eerst aanvallen van duizeligheid, dan treden heftige spasmen op en ten slotte sterf je meestal door een hartaanval. Er is wel een tegengif, maar dat moet snel worden toegediend. De familie Dickonson woont ver van de bewoonde wereld en het is onzeker of ze het ziekenhuis hadden gehaald, zelfs per helikopter.

Dit exemplaar was twee meter, wat duidt op een volwassen slang met een behoorlijk arsenaal aan gif. Moeder slaapt sinds het voorval niet meer, het dochtertje is zich gelukkig van geen kwaad bewust. De hele familie gaat extra voorzichtig doen rond het hoge gras van hun boerderij.