Millennials vinden telefoneren doodeng


telefoneren is zo 2013

Uit onderzoek van bureau Motivaction blijkt dat de meerderheid van de jongeren van 18 tot en met 30 jaar liever een voice-, video- of tekstberichtje stuurt dan dat ze bellen. Een derde vindt het zelfs eng om te telefoneren, dit tegenover maar 15 procent van de oudere generatie Nederlanders (31 tot en met 70 jaar).

Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van ondervraagde jongeren hun vrienden eerder een berichtje stuurt dan dat ze telefoneren. Berichten beperken zich niet alleen tot tekst, jongeren geven aan dat ze onder andere regelmatig videobellen en online platformen als WhatsApp en Snapchat gebruiken in het contact met vrienden. Als er al gebeld wordt met belminuten, dan is dat eigenlijk omdat er geen WiFi is, of om te bellen met ouders.

Niet zo gek dus dat jongeren grootverbruikers zijn van data. 37 procent van de Nederlandse jongeren geeft aan dat hun maandelijkse databundel altijd op gaat, waardoor helaas meer maand dan data overblijft. Dit tegenover maar 14 procent van de oudere Nederlanders.