Miljardair koopt eiland


De 'tuin der goden' op Lanai.

Ook toen Larry Ellison, de oprichter van softwaremaker Oracle, nog de twee-na-rijkste man ter wereld was, bleef hij diep ongelukkig. Hij was namelijk niet de rijkste man ter wereld, zo vertelde hij in een interview. Die verschrikkelijke Bill Gates had immers nog meer geld op de bank. Op de ranglijst met rijken is Ellison inmiddels een aantal plaatsen gedaald, maar van jaloezie heeft hij nog altijd last. Hij wil vooral grotere en indrukwekkendere dingen hebben dan anderen.

Een hagelwit eilandje in het Caribisch gebied voldoet daar uiteraard niet aan. Dus heeft Ellison maar het complete Hawaïaanse eiland Lanai gekocht van de firma Dole, die het als ananasplantage gebruikte. Lanai is 365 vierkante kilometer groot, dus heeft de miljardair er flink de ruimte. Het wordt het grootste eiland in private handen ter wereld.

Volgens locale media heeft Ellison tussen de 500 en 600 miljoen dollar betaald voor het eiland. De gouverneur van Hawaï is blij met de aankoop door Ellison omdat die ‘zoveel voor de natuur doet’. Of er op het eiland een langere startbaan krijgt zodat Ellison er met zijn Russische straaljager kan landen – hij is de enige privépersoon met zo’n ding – is niet bekend gemaakt.

Follow Faqtman on Twitter