Actrice: ‘Mijn moeder had seks met Hitler’


Hitler en Schneider

Had Adolf Hitler een seksleven? Met die vraag hebben serieuze historici zich geregeld beziggehouden. De meeste dictators zijn nogal druk tussen de lakens, maar de Führer leek eerder aseksueel. Er waren twijfels of hij zelfs met zijn jarenlange partner Eva Braun het bed deelde. Ook waren er aanwijzingen dat hij lichamelijk niet goed in staat was te vrijen. Officiële kinderen had hij niet.

Des te opmerkelijker is het opduiken van een veertig jaar oud interview met actrice Romy Schneider, onder andere bekend van de Sissy films. Op de bandopname vertelt ze in tranen dat haar moeder geregeld seks had met Hitler. Magda Schneider was ook actrice, speelde onder andere ook in de Sissy films. In het Berlijn van de jaren dertig en veertig was ze een veel geziene gast op society-avonden.

Op een van die avonden kwam ze Hitler tegen en de vonk sprong blijkbaar over. Magda trof de leider van de Duitsers vaker. Zo reisde ze onder andere naar de Obersalzberg, Hitlers berghuis op de Duits-Oostenrijkse grens. Vooral dat laatste nam Romy haar moeder kwalijk. Hoe lang de relatie duurde, is uit het interview niet op te maken.

De opname dateert uit 1976 en werd afgenomen door een Oostenrijkse journaliste. Die heeft decennia niets gedaan met de opnames. Romy Schneider overleed in 1982, haar moeder Magda vijf jaar later. Ze vond het toen niet kies om de opnames te laten horen. Nu zijn ze bewerkt tot een documentaire die Arte op 16 september gaat uitzenden.