Mick Jagger: drugs op eiland Man


Rockster Mick Jagger wil een experiment uitvoeren op het eiland Man. Drugs moeten er legaal worden. Na een tijdje wil Mick kijken of alles goed gaat.

Niet alleen in Nederland is de roep om legalisering van drugs opgelaaid. Ook in Engeland zijn ze er weer mee bezig. De aanstichter is niemand minder dan Mick Jagger, die deze dagen zijn geremasterde CD Exile on Main Street aanprijst.

'Brown sugar, why do you taste so good?'
'Brown sugar, why do you taste so good?'

In de talkshow van Larry King op CNN vertelde Jagger dat we een grootschalige proefneming moeten doen om te zien of legale drugs allerlei nare bijwerkingen hebben, zoals hordes verslaafde mensen.

Het beste kunnen we daarvoor een geïsoleerde plek uitkiezen. Mick stelt het eiland Man voor, aan de westkust van Engeland. ‘Daar testen ze ook altijd nieuwe mobiele telefoons uit’, zo kreunde de oude rocker in de microfoon bij King.

Na verloop van tijd wil Jagger – die zijn aandeel drugs heeft gebruikt tijdens het opnemen van de oorspronkelijke Exile on Main Street – kijken of de brave bewoners van Man massaal aan de verdovende middelen zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan kan wat Jagger betreft de verkoop in de hele UK worden vrijgegeven. Yeah man!

Beeld: © Filmspiegel | Dreamstime.com