‘MH370 ligt in de jungle van Cambodja’


MH370 Cambodja

Jaren is er op zee gezocht naar vlucht MH370 van Malaysian Airlines. Vele verloren schepen werden in de Indische Oceaan gevonden, maar geen verkeersvliegtuig. Volgens een Brit omdat er verkeerd is gezocht, het toestel ligt volgens hem in de jungle van Cambodja. Dat heeft hij vastgesteld met… Google Maps.

Op foto’s gemaakt met het programma is in het Aziatische oerwoud inderdaad iets te zien dat te recht en hoekig lijkt voor het gebied. Maar of het een vliegtuig betreft? Wilson, die een technische achtergrond heeft, gaat erheen om te kijken. Een belangrijke motivatie voor hem is dat er een beloning van 50 miljoen klaarligt voor degene die het toestel vindt.

Met een helikopter wil Wilson naar het stuk oerwoud vliegen waar hij de resten van MH370 vermoedt. Dat kost natuurlijk geld, maar in de media heeft hij laten weten dat hij het moet proberen. De kans om in één klap multimiljonair te worden, kan hij niet laten lopen. Bovendien is hij geïntrigeerd door wat hij op de satellietbeelden ziet.

Google Maps is verre van perfect. Het zag eilanden waar ze niet zijn, anderen ontdekten er ruimtestations op. Maar er zijn ook wetenschappelijke doorbraken mee gerealiseerd.