Mexicaanse minister: ‘Maya’s hadden contact met aliens’


Er zijn veel mensen die geloven in buitenaards leven. Sommige daarvan denken dat de aliens ook zo nu en dan op aarde rondlopen. Een nog kleinere groep zegt te weten dat er landingsplekken zijn voor vliegende schotels. In die categorie kunnen we nu ook een Mexicaanse minister rekenen. Luis Augusto Garcia Rosado, minister van Toerisme in de staat Campeche zegt te weten dat de Maya’s vroeger intensief contact hadden met buitenaardse wezens.

Foto Faqt.nl
Maya tempels in de jungle van Guatemala. Foto: Faqt.nl.

Sterker nog, er zijn in de jungle van Campeche landingsplekken van vliegende schotels te vinden. De Maya’s hebben bovendien geschreven over hun ontmoetingen met mensen van een andere planeet. Deze teksten bevinden zich in Mexicaanse overheidskluizen, vertelde de minister tegen persbureau Reuters. Hij kondigde aan dat er een film komt over dit contact, gemaakt door Raul Julia-Levy, een Puertoricaanse filmmaker en zoon van de beroemde acteur Raul Julia.

Deze film moet het licht zien in 2012, het jaar dat een nieuwe lange cyclus van de Maya kalender begint. Volgens sommige mensen betekent dat het einde der tijden.

Opmerkelijk is dat ook buurland Guatemala meedoet met de geheimzinnigheid rond de documentaire. De minister voor toerisme, Arturo Guillermo Novielli Quezada, heeft tegen Reuters gezegd dat zijn land ‘bepaalde provocatieve archeologische informatie’ geheim heeft gehouden. Het zou nu tijd zijn die informatie ’te delen met de wereld’.

Nieuws van dit kaliber zou je eerder verwachten van de minister van onderwijs, of zelfs de president. Dat het juist ministers van toerisme zijn die met deze spannende uitspraken komen is een aanwijzing dat we het aangekondigde ‘bewijs’ waarschijnllijk met een korrel zout mogen nemen. Zowel Mexico als Guatemala hopen in 2012 flink te profiteren van de hype rond het einde van de Maya kalender. Dat daarbij de waarheid waarschijnlijk wat wordt aangedikt om nog meer toeristen te trekken, kan niet worden uitgesloten.

Follow Faqtman on Twitter