Metropassagiers willen niet kletsen


kletsen-in-de-metro

Een nieuw initiatief om passagiers op de Londense metro met elkaar te laten kletsen is compleet verkeerd gevallen. Tube Chat heet het programma en door een button te dragen, laat je zien dat je openstaat voor een conversatie op de ondergrondse. Tot afgrijzen van Londenaren, die in kranten, radio, televisie en sociale media klagen dat ze geen enkele behoefte hebben aan een praatje.

Hoe druk het ook is in de metro, Londenaren doen alsof ze de enige zijn. Afgezien van een vluchtig excuse me als je tegen iemand opbotst, wordt er al 140 jaar niet gesproken in de metrostellen en dat vinden mensen een weldaad. Het Londense openbaar vervoerbedrijf weet dat en bracht onmiddellijk een persverklaring naar buiten waarin ze ontkennen bij het programma betrokken te zijn.

Wie roept dan wel op tot deze overtreding van alle regels omtrent Britishness? De Londense krant Evening Standard ging op onderzoek uit en ontdekte wat iedereen al vermoedde: het zijn Amerikanen. Bloody Yanks. De krant weet ook te melden dat er een tegenbeweging op gang is gekomen. Die deelt buttons uit met een duidelijke tekst: Don’t even think about talking to me.