Mesopotamië op Mars?


Mesopotamie op Mars

De UFO-gemeenschap is in rep en roer. Op foto’s die Nasa al in 2010 publiceerde, zijn rotsen te zien die wijzen op buitenaards leven. Althans, dat beweren sites als UFO Sightings Daily. Ze zien op een rots een gezicht dat lijkt op oude god uit Mesopotamië. Voor sommige mensen is dat het bewijs dat ze nodig hebben om een link te zien tussen de aarde geschiedenis en Mars.

Op de foto zou ook nog een diertje te zien zijn, dat ondertussen ‘de eekhoorn’ is gedoopt. Hoe die moet overleven zonder zuurstof, is een feit waarover geen informatie wordt gegeven. Vanuit de UFO-gemeenschap is woedend gereageerd dat Nasa hun vondst niet heeft vereerd met een antwoord.

Dat mensen een gezicht zien, komt door een eigenschap die pareidolie heet: het herkennen van patronen in vage afbeeldingen. Het is in het dagelijkse leven een handige eigenschap van de hersenen, we hebben geen haarscherp beeld van iets nodig om een beeld te herkennen. Het nadeel zijn de vele vals-positieven, zoals hier het zien van een Mesopotamische god op Mars.