Medium: Amanda Berry is dood


De vondst van Amanda Berry en twee andere vrouwen in een huis in Cleveland roept nogal wat vragen op over het gebruik van mediums in strafzaken. De moeder van Berry heeft in 2004 op televisie het beroemde medium Sylvia Browne geraadpleegd over de verdwijning van haar dochter. Browne was toen zeer duidelijk: Amanda Berry was dood en begraven. Moeder kon beginnen met rouwen.

Maar Berry leefde dus nog en werd na meer dan 10 jaar ontvoering gevonden in het huis van Ariel Castro (foto). Je zou Browne het foutje kunnen vergeven, ware het niet dat het al de tweede keer is dat ze zo opzichtig de fout in is gegaan. In 2002 zei ze in de talkshow van Montel Williams tegen de ouders van het ontvoerde jongetje Shawn Hornbeck dat hij was vermoord door een ‘donkere man’. Browne wist zelfs ongeveer aan te wijzen waar het lijk zou moeten liggen.

Dat lijkje werd nooit gevonden. Dat is ook niet zo gek, Hornbeck werd in 2007 levend gevonden in het huis van de blanke ontvoerder Michael Devlin.

Ook in Nederland bemoeien mediums zich vaak met ontvoeringszaken. Er is zelfs een televisieprogramma met de naam Het Zesde Zintuig Plaats Delict. Wat in dat programma opvalt is dat mediums vaak totaal tegengestelde dingen beweren. Zien ze het misschien toch niet zo duidelijk?