Marilyn Monroe had koeienkin


Wie genoeg geld heeft, kan begin november een medisch dossier kopen waaruit blijkt dat Marilyn Monroe behoorlijk wat plastische chirurgie heeft ondergaan. Het sekssymbool uit de jaren vijftig en zestig stond bekend als natuurlijke schoonheid, maar dat is dus een fabeltje. Vooral in 1950, net voor haar grote doorbraak heeft ze zich behoorlijk laten verbouwen.

De dossiers zijn afkomstig van plastisch chirurg Norman Leaf, die in de jaren zeventig een praktijk deelde met Michael Gurdin, de man die de operaties op Monroe uitvoerde. Hij vond de paperassen in een afgesloten kast. In het pakket zitten röntgenfoto’s van vlak voor haar dood en allerlei aantekeningen. Daaruit blijkt dat Monroe een kinimplantaat had gemaakt uit het kraakbeen van een koe.

Met die koeienkin speelde ze onder meer in Some Like it Hot en Gentlemen Prefer Blondes. Probleempje was dat het implantaat langzaam oploste, ze had een nieuwe nodig. Monroe had naar verluidt ook een relatie met president John F. Kennedy. Ze stierf onder mysterieuze omstandigheden in 1962.

Leaf (72) heeft aangekondigd de 30.000 dollar die het dossier waarschijnlijk gaat opbrengen niet zelf te houden. Het geld gaat naar een organisatie die gewonde veteranen oplapt.