Mannen: dit vinden vrouwen aantrekkelijk


Bentley

Wat vinden vrouwen een ‘leuke man’? Zo eentje waar ze wel een eitje mee willen eten? Die eenvoudige vraag bracht een Britse onderzoeker er toe om een groep vrouwen tussen de twintig en veertig jaar steeds twee foto’s te tonen van exact dezelfde, gemiddeld knappe man.

Op de eerste foto zit hij in een nieuwe Bentley Continental, een auto van rond de tweeëneenhalve ton. Op de tweede foto zit de man in een oude Ford Fiësta met deuken. De vrouwen werd gevraagd de aantrekkelijkheid van de man uit te drukken in een cijfer. Gemiddeld kreeg dezelfde man in de Bentley een veel hoger cijfer dan de sloeber in de Fiësta. Dat bevestigt eerder onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen gevoelig zijn voor de status van een man.

Omgekeerd werkt het totaal niet. Mannen die twee foto’s van een vrouw in beide autotypes moesten beoordelen, vonden de vrouw op beide plaatjes even aantrekkelijk. Mannen letten veel meer op uiterlijk en het figuur van een vrouw.

Volgens onderzoeksleider, dr. Michael Dunn, van het University of Wales Institute in Cardiff, hebben vrouwen waarschijnlijk een evolutionair voordeel om op poenige mannen te vallen. ‘Maar het kan ook betekenen dat ze gewoon oppervlakkiger zijn,’ zo zei hij tegen een Britse krant. Maar hij rijdt zelf dan ook in een Ford Ka.