Mannen begrijpen vrouwelijke versiertrucs niet


dreamstime_xs_66671448

Vrouwen die op de versiertoer gaan, moeten duidelijk zijn. Mannen begrijpen niets van subtiele signalen en lichaamstaal. Een simpele vraag werkt het beste.

Wie versierde wie? Vraag het aan stelletjes en de vrouw zal vaak claimen dat zij het was. De man denkt juist dat hij de eerste stap nam. Dat komt omdat hij haar versierpoging helemaal niet heeft waargenomen.

Psychologen van Bucknell University in Pennsylvania (VS) hebben ontdekt dat mannen totaal ongevoelig zijn voor de meeste pogingen van vrouwen om hen te versieren. Vrouwen zijn subtiel, gebruiken graag oogcontact en lichaamstaal. Maar ze kunnen net zo goed Swahili praten, mannen begrijpen er niets van.

Ook brutalere versierpogingen van vrouwen lopen vaak op niets uit. ‘Ken ik jou niet ergens van’, opmerkelijk vaak gebruikt als ijsbreker door vrouwen, leidt tot niets. Mannen kunnen de directe benadering niet aan.

Vrouwen die ge├»nteresseerd zijn in een man kunnen het beste een directe vraag stellen. ‘Zullen we eens uit eten gaan’, werkt uitstekend. De man begrijpt dan dat de dame in kwestie interesse heeft en hij kan oplossingsgericht een datum met haar plannen.

Mannen die een vrouw willen versieren kunnen het beste een gemeenschappelijke interesse vinden. Een praatje over het weer is volgens eerder onderzoek een uitstekende ijsbreker. Slijmballerij werkt voor geen meter, zo ontdekten wetenschappers een paar jaar geleden al.