Mannen beetje maf bij mooie meiden


mooie vrouw

Mannen die met een vrouw praten, raken per seconde IQ-punten kwijt. Dat ontdekten onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Mannen die zelfs maar een paar minuten met een leuke dame babbelen, doen het slechter op geheugentests dan mannen die niet met iemand praten die ze aantrekkelijk vinden. Volgens de onderzoekers doen mannen die een leuke vrouw tegenkomen zó hun best om goed over te komen, dat ze een groot deel van hun brein belasten met het versieren. Daardoor is er minder intelligentie aanwezig om andere taken uit te voeren.

Vrouwen worden echter niet dommer van een aantrekkelijke kerel.

Aanleiding voor het onderzoek was de ervaring van één van de wetenschappers. Toen hij met een mooie vrouw aan het kletsen was, kon hij zijn eigen adres niet eens meer oplepelen. Er ging een lampje bij hem branden: komt dit misschien doordat ik hier erg mijn best sta te doen om een date te regelen?

Een simpele test toonde aan dat dit inderdaad het geval was. Veertig heteroseksuele mannen werden gevraagd een simpele test te doen. Ze kregen reeksen letters te zien en moesten aangeven of een bepaalde reeks hetzelfde was als de reeks ervoor. Vervolgens werden de mannen aangesproken door vrouwelijke leden van het onderzoeksteam. Die kletsten zeven minuten met de proefpersonen. Daarna werd de test herhaald.

Ineens werd dezelfde test veel slechter gemaakt. Vrouwen die zeven minuten met aantrekkelijke mannelijke wetenschappers hadden gepraat, waren daarvoor en daarna even goed. Mannenhersens gaan bij het zien van een mooie vrouw schijnbaar in de ‘voortplantingsmodus’. Alle andere dingen worden bijzaak, eerst moet er een dame worden veroverd. Heb je als man een examen of moet je solliciteren? Kom dan onderweg beter geen mooie vrouwen tegen.