Oktoberfest: man zoekt auto


Oktoberfest

Een Italiaan die naar het Oktoberfest in München ging, dacht slim te zijn. In plaats van zijn auto op de dure parkeerplaats van het feest te zetten, parkeerde hij in een zijstraatje van een zijstraatje. Lekker rustig. Vervolgens nam hij de tram naar het feestterrein om zich daar in het feestgedruis te storten.

Toen het feest voorbij was, realiseerde de man zich dat hij niet meer wist waar zijn auto stond. Wellicht had het iets met het bier te maken.

Vaag herinnerde hij zich dat het ergens langs de tramlijnen 16 of 17 moet zijn geweest, maar welke halte? Dat was dan weer een stap te ver. Het enige dat hij weet is dat de auto ergens aan de oostelijke rand van München moet staan, zo bericht de krant Münchner Abendzeitung.

In de afgelopen maand is de Duitstalige Italiaan al vier keer naar de stad München terug gekeerd om alsnog zijn auto te zoeken. Hij heeft zelfs overal in de stad briefjes opgehangen met daarop een beloning van 200 euro voor wie de zilverkleurige VW Golf eindelijk terugvindt. Met alcoholconsumptie heeft het verlies van de auto niets te maken, beweert de man overigens in de Abendzeitung, hij was op het Oktoberfest voor zaken, niet om te drinken.

UPDATE: De Italiaan vond zijn bezit pas twee jaar later terug. De politie nam contact met hem op omdat een parkeerboete op de auto niet was betaald. Het ding stond drie kilometer van waar de man dacht te hebben geparkeerd, een teken hoe ons geheugen ons voor de gek kan houden.