Man vergeeft biseksueel slippertje


biseksueel

Een vrouw die vreemdgaat met een vrouw in plaats van een man heeft een dubbel zo grote kans om vergeven te worden.

De helft van de mannen stapt over een biseksueel slippertje van hun partner heen. Ze tillen minder zwaar aan een lesbisch avontuurtje dan heteroseksueel overspel. Dan heeft een vrouw slechts een kans van 22 procent dat een man blijft.

Bij vrouwen is het net andersom: een man die een slippertje maakt met een andere man, heeft juist een grotere kans dat zijn vrouwelijke partner het uitmaakt.

Volgens de onderzoekers, van de universiteit van Texas, komt dat door de evolutie. Mannen en vrouwen zijn geprogrammeerd om nageslacht te verwekken en goed op te voeden. Komt daar iets of iemand tussen, dan treedt er een zeer krachtig verdedigingsmechanisme in werking: jaloezie.

Vrouwen zijn voor mannen geen bedreiging, ze kunnen andere vrouwen immers niet zwanger maken. Mannen ervaren een lesbisch avontuurtje van hun eega dus niet als obstakel bij het stichten van een familie. Vrouwen zien een homoseksueel avontuur wél als een bedreiging van het gezinsleven. Is deze man wel heteroseksueel genoeg om veel kinderen te verwekken?

Het hele onderzoek staat in het huidige nummer van het vakblad Personality and Individual Differences.