Man verandert eetgewoonten


Wil je een paar kilo kwijt, schuif dan wat vaker bij een man aan tafel. In het gezelschap van mannen krijgen zowel vrouwen als mannen minder calorieën binnen, ontdekten wetenschappers van de Indiana Universiteit van Pennsylvania (USA).

De onderzoekers bestudeerden de eetgewoonten van 127 proefpersonen. Wanneer vrouwen met seksegenoten dineren, bestellen ze gemiddeld 833 calorieën. In mannelijk gezelschap daalt dit naar 721 calorieën. Bij mannen werd een vergelijkbaar resultaat gevonden. In het gezelschap van een dame consumeert een man tijdens een diner maar liefst 1162 calorieën, maar is hij onder de mannen dan eet hij slechts 952 calorieën.

tafelgezelschap beïnvloedt hoeveel je eet

Voor vrouwen is het nog wel verklaarbaar. De dames denken dat ze door het eten van kleinere porties vrouwelijker en aantrekkelijker worden gevonden. Maar bij mannen zou je een tegengesteld effect verwachten. Mannen onder elkaar gaan zich volgens het cliché namelijk te buiten aan pizza’s, hamburgers en bier, terwijl ze samen naar het voetbal kijken. Uit dit onderzoek blijkt echter dat mannen – net als vrouwen – meer eten wanneer ze bij een vrouw aan tafel zitten.

Een verklaring hiervoor hebben de onderzoekers niet. Misschien hebben de mannen zelf een verklaring?

Bron: Indiana Universiteit; Foto: Arne9001, Dreamstime