Man slikt vis, artsen redden zijn leven


Man slikt vis

Vis moet zwemmen, zo luidt het gezegde. Als je een scholletje op je bord hebt liggen, moet daar drank bij. Andersom is vis bij alcohol niet altijd een goed idee. Zo ondervond een man die een vis slikte. Hij wandelde niet alleen het ziekenhuis, maar ook de medische vakliteratuur in. Het magazine Acta Oto-Laryngologica Case Reports om precies te zijn.

De man maakte deel uit van een groep die bezig was met drankspelletjes en daarnaast ook nog xtc gebruikte. Ze hadden al een paar goudvissen uit het aquarium van een van hen zonder te kauwen soldaat gemaakt, zonder problemen. Tot de groep hun 28-jarige vriend begon aan te moedigen met de woorden Grote vis! Grote vis! Daarop haalde hij een kleine meerval uit het aquarium en liet ook dat diertje in zijn slokdarm vallen.

Dat had hij beter niet kunnen doen. Meervallen bezitten namelijk stekels die ze op kunnen zetten. Het angstige visje deed precies dat. Het gevolg is op de röntgenfoto hierboven te zien. De vis bleef steken in de keel van de man, wat het risico voor verstikking betekende. Bier, honing en ijs konden de vis niet van zijn plaats krijgen. Dus werd het feestje voortgezet in het ziekenhuis.

Daar werd de inmiddels overleden vis verwijderd. De man hield niets aan zijn avontuur over. De vis is geschonken aan het Natuurhistorisch museum, waar ze bijzondere dieren verzamelen. Zoals daar zijn de domino-mus en een eend die het slachtoffer was van postuum homoseksueel geweld door een andere eend.