Man maakt vrouwen heet


seksuele dwang

Bij vrouwen die een man tegenkomen stijgt de lichaamstemperatuur. Zo probeert ze donkerder te worden.

Een vrouw staat op een borrel. Een leuke mannelijke collega ziet haar en komt op haar af en begint een onschuldig gesprek. Wie op dat moment een thermische camera op de vrouw zou richten, zou waarnemen dat ze duidelijk warmer wordt dan tijdens het praatje dat ze daarvoor maakte met een andere vrouw.

Dat zeggen onderzoekers van de University of St Andrews in Schotland. Ze maakten warmteopames van vrouwen in een laboratorium. Steeds als de mannelijke leider van het experiment binnenkwam, vloog hun temperatuur omhoog. Dat was vooral het geval als de man de vrouwen op een ‘non-seksuele manier’ aanraakte. Het meest warm (+ 1 graad) werden de vrouwen van een aanraking van hun gezicht of borst.

De temperatuur steeg vooral in het gezicht van de vrouwen. De theorie van de onderzoekers is dat vrouwen door de stijgende temperaturen een iets donkerdere gezichtshuid krijgen, wat dan weer aantrekkelijk is voor mannen. Of dit werkelijk het geval is, moet verder worden onderzocht.

De onderzoekers hebben ook een advies voor de politie. Als je een vrouw aan een leugendetector legt – die meet onder meer de stijgende lichaamstemperatuur bij een leugen – zorg dan dat alle mannen uit de kamer zijn, anders krijg je misschien het idee dat ze jokt terwijl ze alleen maar reageert op een leuke kerel.