Man is auto 6 maanden kwijt


parkeerplaats

Iedere automobilist kent het probleem. Je parkeert bij een groot winkelcentrum, gaat winkelen en komt terug. Waar staat de auto? Je bent hem kwijt.

De meeste mensen vinden hun wagen relatief snel terug, hoewel het natuurlijk wel wat ergernis opwekt om met je volle boodschappentassen over een vol parkeerterrein te sjokken.

Maar een Britse man heeft er iets langer over gedaan. Hij parkeerde in juni in een parkeergarage bij het Etihad Stadion in Manchester om naar een concert te gaan. Toen hij terugkwam, wist hij zich niet meer te herinneren in welke parking het ding stond.

Des te erger, omdat het ging om de auto van een vriend. Uiteindelijk heeft de man de auto maar als gestolen opgegeven. Daardoor werd de auto enkele dagen geleden opgemerkt bij een controle van een parkeergarage. Hij stond nog altijd op dezelfde plek. Maar of het goed nieuws is? De rekening van de parkeergarage is volgen de politie inmiddels opgelopen tot meer dan 6000 pond.

En de Brit heeft hiermee nog niet eens het record. Een Italiaan die in 2010 zijn auto in München parkeerde om naar het Oktoberfest te gaan, vond zijn bezit pas twee jaar later terug omdat een parkeerboete op de auto niet was betaald. Het ding stond drie kilometer van waar de man dacht te hebben geparkeerd.