Lotto om miljardair te worden


Warren Buffett (links op de foto) is een van de rijkste mensen ter wereld. De Amerikaanse investeerder heeft een fijn neusje voor goede beleggingen en verdient per jaar vele honderden miljoenen. Nu geeft hij iedere wereldburger een kans om ook tot de exclusieve club van miljardairs toe te treden. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een lottoformulier invullen.

Het miljard ligt te wachten op de persoon die komend seizoen alle wedstrijden van de Amerikaanse NCCA basketbalcompetitie goed weet te voorspellen. Lukt je dat, dan ligt er ieder jaar 25 miljoen dollar op je te wachten, 40 jaar lang. Ook kun je het geld ineens uit laten keren, maar dan krijg je slechts 500 miljoen dollar.

Uiteraard moet je wel wat geld inleggen om mee te mogen doen. De verwachting is dan ook dat de enige die rijker gaat worden van deze lotto mister Buffett himself zal zijn. De kans om alle wedstrijden goed te voorspellen wordt door statistici namelijk ingeschat op 1 tegen 9.000.000.000.000.000.000. Gelukkig geeft Buffett het meeste van zijn geld aan goede doelen.