Leuke mannen dansen beter


Nieuwe onderzoeksresultaten van het team dat ons eerder nieuwtjes bracht als ‘ideale partner vind je op de dansvloer‘ en ‘aantrekkelijkste danspasjes mannen ontdekt‘. De dansonderzoekers van de samenwerkende universiteiten van Göttingen (Duitsland) en Newcastle (GB) hebben nu uitgevonden dat leuke mannen beter dansen.

Voor deze test werden 48 mannen beoordeeld aan de hand van een standaard persoonlijkheidstest.

Dancing with the stars: Jamai is heel aardig.
Vervolgens werd ze gevraagd te dansen op de beat van Let me entertain you van Robbie Williams. De dansen van de mannen werden door een computer omgezet in dansende avatars op de computer. Dit om de rol van hun uiterlijk te vermijden.

Een panel van 53 vrouwen moest beoordelen welke avatars het beste dansten. Ze kozen steevast voor de dansers die op een persoonlijkheidstest scoorden als een ‘aangename persoonlijkheid’. Ook extroverte mannen deden het goed.

Neurotische mannen dansen belabberd, vonden de vrouwen, evenals mannen die te open zijn.

Aan de hand van dit en eerder onderzoek concluderen de dansologen dat vrouwen zeer veel over een man te weten komen door hem maar een paar tellen te zien dansen. Doet hij dat goed, dan is hij aardig. Bovendien geeft dansen een vrouw veel informatie over de lichamelijke gesteldheid van een man, vooral de kracht in zijn torso.